Auto85:

"Ilman Handlarfinansia kasvumme ei olisi ollut yhtä nopeaa"

Auto85:llä on ollut kiireinen vuosi. Vuoden 2021 alussa oli vain uusi tyhjä varasto, mutta vuotta myöhemmin huiman kasvun myötä varastossa on jo 60 autoa ja kierto nopeaa. Auto85 onkin keskittänyt kaikki ostojen rahoitukset Handlarfinansille.
–Yhteistyömme on ollut todella tiivistä. Alussa kokeilimme muutamilla autoilla, ja nähdessämme, kuinka helposti homma toimii, päätimme panostaa kasvuun ihan tosissaan. Handlarfinans on toiminut todella isona apuna tässä kasvussa ja toimii myös jatkossakin, kertoo Jari Peltomaa Auto85:ltä.

Ostot Euroopasta ilman murheita pääomasta

Kotimaan markkinan ollessa rajallinen ostojen suhteen on nopeaa kasvua haettava Euroopasta tuoduilla autoilla. Perinteinen ongelma on ollut se, että pääoma sitoutuu autoon pitkäksi aikaa ennen kuin autoa päästään oikeasti myymään, sillä kestää aikansa, että auto ensin saadaan Suomeen, ja sitten siihen todennäköisesti pitää tehdä vielä kuntotarkistusta ja mahdollisia huoltoja ennen myyntiä.

–Handlarfinansin rahoitus auttaa tässä vaiheessa todella paljon. Auton hinnasta vain 10 prosenttia on meidän omaa pääomaa sitomassa, joten saamme pääomamme ostoissa tehokkaasti käyttöön – ei tarvitse jättää hyvää kauppaa tekemättä, Peltomaa sanoo.

Helppoa, läpinäkyvää, kannustavaa

Handlarfinansin varastorahoituspalvelu on suunnattu nimenomaan autokauppiaille, ja tämä näkyy palvelun toiminnassa. Selkeää ja läpinäkyvää yhteistyömallia tukee ympärivuorokautinen asiakaspalvelu.

–Se täytyy sanoa, että Handlarfinansin kaverit ovat aina tavoitettavissa, kellonajasta riippumatta. Heiltä löytyy resurssit ja päätös tulee nopeasti. Homma toimii mallikkaasti, ilman Handlarfinansia kasvumme ei olisi ollut yhtä nopeaa, Peltomaa kertoo.