Vinkkejä

Autokaupan kasvurahoitus on monen tekijän summa – esittelyssä Eetu Handlarfinansilta

Yrittäjäsuvun tausta on luonut elämänarvot ja asiakaslähtöisen ajattelutavan, joita kokemus autojen tukkukaupan puolelta on vielä vahvistanut – siinä lähtökohdat Handlarfinansin Eetulle tehtävässään Handlarfinansin myyntijohtajana Suomessa. Kasvurahoitus-ammattilainen näkee paljon mahdollisuuksia liiketoiminnan kehittämiseen rahoituksen avulla.

Autokauppiaan yrittäjäarki on tuttua Eetulle. Jokainen yritys ja yrittäjä on erilainen, ja Eetu näkee tehtävänään ensin ymmärtää yrityksen tavoitteita ja sitten ehdottaa niihin sopivia rahoituksen ratkaisuja.

–Ensimmäinen asia tietysti on olla tavoitettavissa ja tavata asiakkaitamme ja potentiaalisia uusia asiakkaita mahdollisimman usein. Kuuntelen esimerkiksi mielelläni, millaisia autoja halutaan rahoittaa tulevaisuudessa. Hyvät ostot ovat tällä alalla se paikka, jossa tulos tehdään, Eetu kertoo.

Handlarfinans – autokaupan kasvurahoitus liiketoiminnan tarpeisiin

Rahoituksen tarve voi kuitenkin olla myös tavanomaista ostorahoitusta kauaskantoisempi, kyse on siitä, miksi liiketoimintaa tehdään ja miten sitä halutaan kehittää.

Eetu, Handlarfinans, kasvurahoitus, varastorahoitus, kaupintarahoitus

–Ihan perusostorahoituksen lisäksi yrittäjällä on yleensä jokin pitemmän aikavälin tavoite, ja rahoitusratkaisu voi olla isossakin roolissa tavoitteeseen pääsemisessä. Esimerkiksi vaikkapa tilanne, jossa halutaan tehdä varastomuutos, siirtyä esimerkiksi hieman kalliimman hintaluokan autoihin, jotta saadaan vaihdossa myös takaisin hieman parempaa kalustoa, joka voidaan myydä itse eikä välttämättä toisen tahon kautta. Tällä tavoin joissain tilanteissa voidaan säästää aikaa ja tehdä kannattavampaa liiketoimintaa. Rahoituksen rooli ratkaisussa ei ole aina heti ilmeinen, mutta kun keskustellaan ja kuunnellaan puolin ja toisin, niin aika hienoja juttuja päästään rakentamaan yhteistyössä, Eetu sanoo.

Juuri palveluasenne erottaa Handlarfinansin monesta perinteisestä rahoituslaitoksesta. Tämän toimintaperiaatteen kehittäminen on ollut Eetun tärkeimpiä tavoitteita Handlarfinansin kasvurahoitusratkaisun myynnin kehittämisessä.

–Meillä Handlarfinansilla toimintaa ohjaa sellainen periaate, että tehdään täysillä ja tosissaan mutta ei todellakaan ryppyotsaisesti. Olemme läsnä autokauppiaiden arjessa ja itsekin alalla toimineina tiedämme myös alan haasteista ja parhaista käytännöistä. Tämän tiedon jakaminen ja asiakkaiden auttaminen liiketoiminnan kehittämisessä eteenpäin on meille tärkeä tavoite, Eetu kertoo.

Millainen sitten on Handlarfinansin unelma-asiakas?

–Jokainen asiakas, joka hoitaa asiansa sovitusti on meille unelma-asiakas, ei siihen sen kummempaa tarvita. Teemme yhteistyötä, ja avoin keskustelu kumpaankin suuntaan on kaiken yhteistyön pohja arjessa. Rahoituspäätöksemme perustuvat aina faktoihin, eli joskus joudumme kieltäytymään liian riskialttiiksi katsotun kasvurahoituksen myöntämisestä ja joskus pääsemme auttamaan asiakasta isoon kasvuun lisärahoituksen muodossa. Olemme aina valmiina keskustelemaan ja yhdessä etsimään parhaan ratkaisun rahoitukseen, Eetu summaa.

Lue lisää vinkkejämme autokauppiaalle blogistamme!