Vinkkejä

Autokauppias: näin maksimoit voitot

Autokaupan liiketoiminnan kasvattamisessa on omat haasteensa. Automäärän kasvattaminen on hyvä tie menestykseen, mutta suurimpana esteenä on todennäköisesti pääoman saanti – omat kasvuhalusi ovat todennäköisesti suuremmat kuin pankin lainaushalut. Toisaalta autokohtaisen marginaalin kasvattamisen esteenä on usein sopivien autojen löytäminen kannattavaan jälleenmyyntiin. Miten omaa liiketoimintaa voisi kehittää ja voittoja kasvattaa? Tässä blogikirjoituksessa kerromme, miten maksimoit voitot tekemällä fiksumpaa autokauppaa!

Myy fiksummin

Paras myyjä on harvoin paras tinkijä. Tärkeintä onkin löytää ratkaisuja, jotka tuottavat arvoa niin myyjälle kuin ostajalle. Autokauppiaana onnistut tässä muun muassa myymällä autoihin takuita, lisävarusteita ja talvirenkaita. Fiksua myyntiä on sekin, että perit rekisteröintimaksun. Jokainen satanen lisätuloa näkyy kuun lopussa viivan alla.

Ilmoita fiksummin

Hutilointi tulee kalliiksi. Varmista autoja ostaessasi, että niiden kunto on luvatun mukainen. Autoja myytäessä taas pitää huolehtia siitä, että ilmoitus on kattava. Varmista ennen ilmoituksen julkaisemista, että kaikki lisävarusteet on mainittu ja että ilmoitukseen on lisätty kaikki mahdolliset hakusanat. Muista, että pääosalla ostajista ei ole yhtä hyviä hakutaitoja kuin sinulla. Jos myyt Porsche 997:ää, ilmoituksessa on syytä lukea myös 911.

Laita auto esittelykuntoon

Siivoa auto ennen kuin ostaja tulee sitä katsomaan. Säästät rahaa, kun korjautat kolhut paikallisella korjaamolla sen sijaan, että väännät asiakkaan kanssa kättä auton viemisestä merkkikorjaamoon. Takuun ottaminen omalle kontolle tulee sekin kalliiksi, joten myymällä autoon yhden tai kahden vuoden vakuutuksen säästyt monelta päänsäryltä ja tehostat toimintaasi.

Kasvata liikevaihtoa nopeammin

Jotta liikevaihdon kasvua voisi kiihdyttää, tarvitaan lisää autoja. Niiden ostamiseen taas tarvitaan rahaa, ja autoissa on myös oltava hyvä marginaali. Voitot eivät kasva, jos hankit paljon autoja huonolla marginaalilla. Fiksuilla sisäänostoilla on ratkaiseva merkitys, jotta liiketoimintasi kehittyisi oikeaan suuntaan ja liikevaihdon sekä liikevoiton kasvu nopeutuisivat.

Handlarfinans tarjoaa pääomaa

Handlarfinans auttaa rahoittamaan tulevia autokauppojasi. Kannattavimmat kaupat ovat harvassa, ja ne menevät nopeasti sivu suun. Tilaisuuden tullen pitääkin löytyä maksuvalmiutta. Handlarfinansilla on vahva luottamus siihen, että kauppias osaa hommansa ja tietää, miten hyviä kauppoja tehdään. Siksi voimme tarvittaessa rahoittaa sinua nopeasti. Pystymme tarjoamaan korkeita limiittejä, jotta pääset tekemään parhaat kaupat.

Haluatko lisätietoja siitä, miten voimme auttaa seuraavan kauppasi rahoittamisessa? Ota yhteyttä, niin kerromme lisää!