Vinkkejä

Mikko Virtanen tietää miten kaupintarahoitus kannattaa tehdä

Vaihtoautokaupan ammattilainen 20v kokemuksella. Handlarfinansin uudeksi myyntijohtajaksi Suomeen nimitetty Mikko Virtanen on autoalan konkari. Vaihtoautokaupassa 20 vuotta eri tehtävissä on tehnyt alan rahoituksen eri puolet tutuksi ja Mikon kokemus on nyt tarjolla avuksi Handlarfinansin asiakkaille. Ostojen rahoittamisessa kaupintarahoituksen avulla Mikko näkee hyvän potentiaalin autokauppiaan liiketoiminnan kehittämiseen.

 

–Vuodet vaihtoautomyyjänä, myyntijohdossa ja vaihtoautopäällikkönä kotimaisissa autokauppaketjuissa ovat tuoneet esiin autoalan rahoituksen eri puolia. Oikeiden ostojen tekeminen ja rahoitus ovat liiketoiminnan tärkeä osa. Kun mahdollisuus liittyä mukaan Handlarfinansin tiimiin tuli esiin, tartuin siihen oitis – on todella kiinnostavaa olla mukana tarjoamassa autokauppiaan tarpeisiin räätälöityä rahoitusta, Mikko kertoo.

Mikko Virtanen, Handlarfinans, kaupintarahoitus
Mikko Virtanen on kokenut vaihtoautoalan ammattilainen. Mahdollisuus työskennellä rahoituksen parissa innosti liittymään mukaan Handlarfinansin tiimiin.

Kaupintarahoitus auttaa ostojen tekemisessä

Autokaupan liiketoiminnan arkipäivän tuntemus on Handlarfinansin vahvuus. Perinteisillä rahoituslaitoksilla ei aina löydy riittävää ymmärrystä arvioimaan rahoituksen myöntämistä ja esimerkiksi autojen tuontiin Euroopasta Suomeen on vaikea järjestää rahoitusta. Kaupintarahoitus auttaa autokauppiasta tekemään parempia ostoja nopeammin, eli voittaa kilpailijat jo ostovaiheessa.

–Autoalan kilpailu on kovaa, ja hyvien hankintojen merkitys vain kasvaa. Nopea varaston kierto onkin yksi kannattavuuden mittareista, ja siitä tulee pitää huolta myös haastavissa markkinaolosuhteissa. Voimalähdeteknologian murroksen lisäksi meillä markkinaan vaikuttaa myös uusien autojen kaupan hitaus, jonka vuoksi ajoneuvot eivät kierrä markkinassa. Haluamme omalta osaltamme auttaa autokauppiaita pitämään pyörät pyörimässä ja kaupintarahoitus on yksi hyvä vaihtoehto siihen, Mikko sanoo.

Nopeimmat tekevät parhaat kaupat

Suomalaista autokauppa-alaa ja liike-elämää osaltaan kuvaa varovaisuus rahoituksessa, helposti ajatellaan esimerkiksi, että velaksi ei haluta ostaa.

–Meillä kuluttajat haluavat omistaa auton ja autokauppiaatkin toisinaan karttavat lainarahoitusta ostoissa. Vastaava ilmiö ei esimerkiksi Ruotsissa tule yhtä vahvasti esille. Näin vaihtoautoalan näkökulmasta sanoisin, että usein liiketoiminnan kasvua voitaisiin vauhdittaa kaupintarahoituksella. Näin saataisiin tehtyä oikeat ostot heti ja toiminnan volyymia kasvatettua. Alan luonteeseen kuuluu, että nopeimmat tekevät parhaat kaupat, Mikko toteaa.

Terveisinä kotimaisille autokauppiaille Mikko sanoo:

–Minuun ja Handlarfinansiin voi aina olla yhteydessä. Keskustelen ja sparraan mielelläni autokauppiaiden kanssa liiketoiminnan nykytilasta ja kehittämisestä – sekä tietenkin kaupintarhoituksesta. Yrittäjät pitävät talouden käynnissä ja rahoitus auttaa siinä. Tehdään yhdessä parhaita ostoja!

Ota yhteyttä Handlarfinansin tiimiin!