Vinkkejä

NY Cars: Varastorahoitus kuntoon ja ulkomaan ostot heti maksuun

Autokauppiaan on vaikeaa saada käyttöpääomaa pankista. Nopeasykkeisellä alalla hankinnat on tehtävä heti myös ostettaessa autoja ulkomailta – vuorokaudenkin odottelu voi tarkoittaa hyvän kaupan menettämistä. Tämän vuoksi NY Cars onkin käyttänyt Handlarfinansin nopeaa varastorahoitusta kasvun tukena.

Työ on mukavaa, kun saa keskittyä siihen, mitä osaa ja mistä on kiinnostunut. NY Carsin perustaja August Strandberg sai kuitenkin kuulla monia epäileviä kommentteja, kun kertoi aikovansa perustaa autokaupan Uusikaarlepyyhyn.

–Sanoivat, että ei autokauppa voi menestyä näin pienellä paikkakunnalla. Kävi kuitenkin niin, että 70 prosenttia asiakkaistamme on Etelä-Suomesta, eli ostajat ovat valmiita tulemaan kiinnostavien autojen vuoksi tänne asiakkaiksemme, Strandberg sanoo.

Heti alusta lähtien NY Cars erikoistuikin erikoisautoihin: keräily-, klassikko- ja kilpa-autoihin sekä premium-vaihtoautoihin. Liikkeen perustajien innostus ja osaaminen saatiin hyödynnettyä, ja toiminta lähti liikkeelle.

Handlarfinans ymmärtää automarkkinaa

Suomessa hankintakanavat ovat erikoisautoille kapeat, ja kasvaakseen NY Carsin tuli heti alussa tehdä ostoja ulkomailta, erityisesti Saksasta ja Ruotsista.

–Tuntuu siltä, että pankeilla ei oikein ole sopivia rahoitusratkaisuja nuorelle autokauppiaalle. Sen sijaan Handlarfinansin kanssa on aivan erilaista asioida – he ymmärtävät markkinaa ja ostettavia autoja. Autokauppiaan työpäivät esimerkiksi venyvät helposti pitkiksi, ja hyvän ostettavan kohteen voi löytää vaikka myöhään illalla. Kaupat on tehtävä nopeasti, ja Handlarfinansilta saa rahoituspäätöksen mihin vuorokauden aikaan tahansa – ja paperit heti kuntoon, Strandberg kertoo.

Joustavalla varastorahoituksella NY Carsin hyvin käynnistynyt liiketoiminta saatiinkin reippaaseen kasvuun:

–Meille tämä joustava palvelu on tuonut kasvua. Olemme voineet tehdä ostoja nopeammin, varastokiertomme on nopeutunut ja ei ole tarvinnut käyttää niin paljon aikaa kassavirtalaskelmien kanssa. Olemme erittäin tyytyväisiä yhteistyöhän Handlarfinansin kanssa, homma toimii ja palvelu on todella hyvää, Strandberg jatkaa.