Vinkkejä

Varastorahoitus, autokauppiaan vinkit

Handlarfinans tarjoaa joustavaa ja nopeaa varastorahoitusta autokauppiaille. Oma taustamme on autokaupassa, joten ymmärrämme alan yrittäjien arkea ja rahoitustarpeita erinomaisesti. Kokosimme tähän blogiin muutamia vinkkejä autokauppiaalle helpottamaan arkipäivää.

Ostoissa raha tehdään!

Tuontiautojen rahoittaminen salamannopeasti

Handlarfinans, varastorahoitus, ostorahoitus, kaupintarahoitus

Rahoitus Euroopasta ostaessa

Tiedämme, kuinka tärkeää autokauppiaalle on tehdä kauppoja myös ulkomailla.  Tämä siirtymä voi kuitenkin erityisesti aloittelevalle kauppiaalle kuulostaa haastavalta. Pelkoon ei kuitenkaan ole aihetta, ja tuontiautoissa piilee loistavia liiketoiminnnan kasvattamisen mahdollisuuksia. Handlarfinansin tuontirahoituksella autojen ostot ja myynnit on kuitenkin tehty helpoksi ja turvalliseksi, niin Suomessa kuin sen ulkopuolella.

Sisäänostajan tarkistuslista

Handlarfinans, varastorahoitus, ostorahoitus, kaupintarahoitus

On muutama asia, jotka jokaisen autokauppiaan on syytä tarkistaa ennen ostopäätöstä:

 • Myyjä ei välttämättä ole ajoneuvon laillinen omistaja! Luotettava myyjä on läpinäkyvä, eikä välttele tai loukkaannu kysymyksistä. Ennen kauppoja varmista, että auto on todella myyjän hallussa ja omistuksessa.
 • Tarkista kaikki autoon vaikuttavat arvotekijät. Esimerkiksi mahdolliset korjausmaksut voivat tehdä jälkikäteen kaupasta tappiollisen.
 • Valikoi ja tunne kauppapaikkasi. Huutokauppapaikoilta ostamisessa on huijatuksi tulemisen kannalta pienempi riski kuin esimerkiksi yksityisellä ostokanavalla.

Mikä se varastorahoitus on?

Huolena maksuturvallisuus hankinnoissa

Handlarfinans, varastorahoitus, ostorahoitus, kaupintarahoitus

Autokauppiaana joutuu tekemään usein kauppoja internetin välityksellä, yksityishenkilöiden tai entuudestaan tuntemattomien kauppiaiden kanssa. Turvallisuuden varmistamista näissä maksutapahtumissa ei voi arvottaa tarpeeksi. Kun voit luottaa maksutavan turvallisuuteen, poistat itseltäsi taakan ja varmistat, ettei aikaasi ja varojasi kulu huijauksiin tai hyökkäyksiin.

Handlarfinansin kautta varmistat nopean ja turvallisen ostoprosessin. Olemme luotettava kumppani, jonka avulla vältyt itse tuntemattomien kauppiaiden kanssa maksujen hoitamiselta. Haluamme vähentää taakkaasi, jotta voit keskittyä hyvien kauppojen löytämiseen ja tekemiseen!

Mistä löytää ja ostaa autoja?

Handlarfinans, varastorahoitus, ostorahoitus, kaupintarahoitus

 • Huutokaupat ovat usein turvallisia. Tutustu niistä yleisimpiin, kuten: Tukkuauto, Huutokaupat.com, Autovex, Auto1.com, BCA, ALD ja moni muu.
 • Yksityiset kaupat ovat myös mahdollisuus hyville kaupoille. Pidä silmällä esimerkiksi Nettiautoa, Toria ja Autotalli.com. Kaikissa ostokanavissa ja kaupoissa on toki mahdollisia riskejä, mutta huomioi erityisesti yksityisissä kaupoissa myyjän luotettavuus, auton kunnon tarkistaminen itse sekä maksuturvallisuus. Saat näistä lisää tietoa tässä blogissa!
 • Omat tuttavat ja verkostot voivat myös olla ostomahdollisuuksia. Seuraa omia piirejäsi ja medioitasi sen varalta, että joku puhuu autonsa myymisestä. Pidä kuitenkin mielessä, ettet näissä tilanteissa myöskään läheisten kanssa kauppoja tehdessäsi sivuuta muodollisuuksia tai tee huonoja kauppoja.
 • Myös autokauppiaat tekevät myös keskinäistä myyntiä, tai ”vaihtoja”. Pidä silmäsi auki näille myynti-ilmoituksille!

Näin myyt autosi hyvällä hinnalla!

Handlarfinans, varastorahoitus, ostorahoitus, kaupintarahoitus

Auton pyyntihinnan määrittely voi olla haastavaa. Omaa työtäsi helpotat, kun teet ensimmäisenä hintavertailua. Katso netin kauppapaikoilta, millä hinnalla löydät vastaavia autoja, jotta löydät hintahaarukkasi. Tarkista myös, millä hinnalla vastaavista autoista on tehty kaupat. Liikevoiton maksimoinniksi on syytä tietää, mihin hintaan mikäkin auto todellisuudessa automarkkinoilla myy, ja ostaa ja hinnoitella sen mukaisesti.

Sisäänostohinnan saat selville, kun muistat ottaa huomioon ja vähennät löytämästäsi todellisesta myyntihinnasta tinkivarasi, katteesi, mahdolliset korjauskulut ja hinnanalennukset.

Autokauppiaan tehokas arki

Handlarfinans, varastorahoitus, ostorahoitus, kaupintarahoitus

Yrittäjänä täytyy osata itse luoda itselleen päivittäinen rutiini, joka tukee liiketoimintaa. Autokauppiaan tyypillisen päivän runkona on yleensä muutama kohta:

 • Aamulla on syytä tarkistaa ensimmäisenä asiakkaiden yhteydenotot ja selata huutokaupat ja yksityisten markkinoiden myynti-ilmoitukset.
 • Vastaa yhteydenottoihin. Erityisesti asiakkaiden yhteydenottojen kohdalla täytyy pitää huolta nopeasta reagoinnista, sillä ostopäätöksiä tehdään autokaupoissa usein nopealla aikavälillä.
 • Kun nämä on tehty, pystyy rauhassa suunnittelemaan loppupäivän. Tarkista kaikki päivän tapahtumasi; onko liikkeeseen tulossa asiakas, onko aikaa tehdä ostoja? Pitääkö tehdä uusia myynti-ilmoituksia tai päivittää vanhoja?
 • Tarkista ja järjestele päivän aikana myös muu kalenterisi. Mitä tapahtuu huomenna ja ensi viikolla?

Hinnoittele autosi oikein

Handlarfinans, varastorahoitus, ostorahoitus, kaupintarahoitus

Asiakkaalle hinta ei välttämättä ole kynnyskysymys, vaan maksupäätökseen voivat vaikuttaa aivan muut tekijät. Tässä vinkit parhaaseen lähtöasetelmaan jo myynti-ilmoituksesta alkaen:

 • Ota selkeät kuvat myytävistä ajoneuvoista. Avoimuus näkyy myös jo myynti-ilmoituksessa, pidä huolta, että panostat kuviisi. Kuvien on syytä olla hyvälaatuisia, ja esitellä auto ensin ulkoapäin ja sitten sisältä. Jos autolla on huoltokirja, liitä siitäkin kuva ilmoitukseen.
 • Ole saavutettavissa. Hyviä kauppoja ja kauppojen syntymistä ylipäänsä edesauttaa, että saa nopeasti hyvää asiakaspalvelua. Luot luotettavan ja sujuvan kuvan palvelustasi, kun olet helposti tavoitettavissa sähköpostitse ja puhelimitse.
 • Ole läpinäkyvä. Avoimuus myyjältä on olennaista; kerro selkeästi auton vuosimalli, sen kunnosta ja muista ostajalle tärkeistä asioista.

Lisää tietoa?

Jäikö jokin mietityttämään? Tutustu UKK – Usein kysytyt kysymykset -sivuumme tai ota meihin yhteyttä! Vastaamme aina mielellämme kysymyksiin.

Handlarfinans tukee suomalaisia autokauppiaita rahoittajana ja yhteistyökumppanina päivittäin. Meille on tärkeää, että autokauppiaat saavat juuri heille räätälöityä palvelua, neuvontaa ja turvattua rahoitusta, jotta he pystyvät keskittymään liiketoimintansa kasvattamiseen.

Me olemme itse autoalan yrittäjiä, ja ymmärrämme alana sen uniikit haasteet. Tutustu meihin ja liity satojen autokauppiaiden yhteisöömme jo tänään!