Vinkkejä

Varastorahoitus tehostaa varastokiertoa ja parantaa likviditeettiä

Autokauppiaan liiketoiminnassa yksi tärkeimmistä tehokkuuden mittareista on varastokierto. Kannattavan liiketoiminnan rakentaminen nojaa hyvin usein lyhyihin varastoaikoihin.

Alan taitavimmilla kauppiailla on selkeä strategia työskennellä kaikentyyppisten ajoneuvojen ja myyntikanavien tehokkaan kierron kanssa. Myös varastorahoitus on tärkeä osa kokonaisuutta.

Alla listataan vinkkejä, joiden avulla voit tarkastella oman myyntisi ja varastosi tehokkuutta. Alan perusvinkkeinä niihin kannattaa aina tutustua ja arvioida tämän hetken tuloksia!

 

Paranna likviditeettiäsi ja varastokiertoa Handlarfinansin autokauppiaille räätälöidyllä varastorahoituksella.

  • Selvitä, mitkä varastossa olevat autot ovat olleet pisimpään odottamassa ostajaa. Esimerkiksi mitä merkit ja mallit kiertävät hitaammin kuin toiset?
  • Käytä markkinapaikkoja myydäksesi autoja, jotka eivät sovi liikkeesi profiiliin tai eivät ole herättäneet asiakkaiden kiinnostusta.
  • Työskentele suunnitelmallisesti myyntikanaviesi kanssa – mitä autoja kannattaa myydä missäkin nettipalvelussa ja mitä autoja kannattaa huutokaupata tai tarjota muille jälleenmyyjille?
  • Pyydä oikea hinta – usein on parempi myydä auto hieman pienemmällä marginaalilla ja pystyä myymään enemmän autoja, jotta varmistetaan hyvä likviditeetti, ja lopulta myös suurempi voitto.

 

Suuri osa edellämainituista vinkeistä on itse asiassa oman yrityksen jatkuvaa arviointia ja uskallusta kokeilla uusia asioita!

 

Varastorahoitus tehostaa varastokiertoa

 

Likviditeettiä ja varastokiertoa voi kehittää myymällä erityisesti hitaasti myytäviä autoja lyhyemmällä marginaalilla.

 

Kun varastokiertoa halutaan tehostaa, on yksi ensimmäistä askeleista varaston rakentaminen. Täytyy tehdä ostoja, jotta on myytävää. Oman likvidin pääoman liiallinen sitominen varaston kasvattamiseen kuitenkin voi hankaloittaa yrityksen muuta toimintaa. Varastorahoitus ratkaisee tämän haasteen – panostetaan vain vähän omaa pääomaa ja tehdään nopeasti kiertäviä hankintoja, näin maksimoidaan voitto. Tämä edellyttää varastokierron hyvää suunnitelmaa.

Varastorahoitus voi toimia myös tilanteessa, jossa varastoon sidottua pääomaa halutaan vapauttaa muuhun toimintaan, esimerkiksi autojen markkinointiin tai liiketoiminnan laajentamiseen. Varastosi toimii silloin rahoituksen takuuna.

Handlarfinansin varastorahoitusta voit käyttää kummassakin tapauksessa, joko varaston kasvattamiseen uusin ostoin tai jo omistamiesi autojen arvon hyödyntämiseen liiketoiminnan kehittämisessä. Onnea matkaan!

 

/ Handlarfinans – liikekumppanisi tulevaisuutta varten

Haetko ostorahoitusta? Kymmenkertaista ostovoimasi Handlarfinansin varastorahoituksella!

Miksi valita Handlarfinans?

  •      Asiantunteva yhteistyökumppani joka auttaa yhteistyökumppaneita menestymään
  •      Kanssamme voit lisätä ostomahdollisuuksiasi
  •      Olemme tavoitettavissa joka päivä, kellon ympäri

 

Jäikö jokin mietityttämään? Ota meihin yhteyttä!