Vinkkejä

Vinkit autokauppiaalle – aloittelijasta konkariin

Kokosimme tähän blogiin kaikki hyödyllisimmät vinkit autokauppiailta autokauppiaille vuoden 2023 vinkkikampanjastamme. Yhteistyökumppaninasi me Handlarfinansilla tahdomme auttaa sinua kasvattamaan yritystäsi ja liiketoimintaasi, sekä saavuttamaan tavoitteesi.

Tässä blogissa vastaamme monia autokauppiaita askarruttaviin kysymyksiin, kuten: Miten maksuturvallisuus taataan? Kuinka hinnoittelen oikein, ja miten varmistan, että hinnoitteluni vastaa lopullista myyntihintaa?

Vinkit: Ostot ja rahoitus

Liikevoittokulku alkaa ostoista

Ostot ovat liiketoimintasi ydintä. Miten ostoissa pääsee alkuun? Suunnitelmallisuus on olennaista liikevoiton kannalta. Ostojen suunnittelun voi jakaa kolmeen pääpointtiin: Minkälaisia autoja ostat, mistä ostat ja millä hinnalla?

Liikevoiton kasvattaminen alkaa hyvin suunnitelluista ostoista

Minkälaisia autoja ostat?

Tunne asiakaskuntasi ja tuotteesi. Tiedä jo suunnitteluvaiheessa asiat, kuten: Myytkö uusia vai käytettyjä autoja? Mitä merkkejä, malleja ja minkälaisia määriä hankit?

Mistä ostat?

Ostokanavia on monia, ja niiden nimet, piirteet ja riskit on hyvä tuntea. Ostat sitten yksityiseltä myyjältä, autokauppiaalta tai huutokaupasta, jatka blogin lukemista tutustuaksesi niihin.

Millä hinnalla?

Ostoissa raha tehdään. Liian tiukkaan ei ostoa pidä siis tehdä, ja esimerkiksi mahdolliset korjauskulut täytyy ottaa huomioon. Älä tingi tavoitteistasi liikaa. Kiinnitä huomiota myyjän luotettavuuteen, ostopäätöksien teossa rauhallisuuteen ja suunnitelmallisuuteen.

Sisäänostojen suunnitteluun voit lukea avuksi blogimme aiheesta.

 

Rahoitus Euroopasta ostaessa

Tuontiautojen rahoittaminen salamannopeasti!

Tiedämme, kuinka tärkeää autokauppiaalle on tehdä kauppoja myös ulkomailla.  Tämä siirtymä voi kuitenkin erityisesti aloittelevalle kauppiaalle kuulostaa uhkaavalta tai hankalalta. Siirtymää ei kuitenkaan ole syytä pelätä, ja tuontiautoissa piilee loistavia liiketoiminnnan kasvattamisen mahdollisuuksia. Handlarfinansin tuontirahoituksella autojen ostot ja myynnit on kuitenkin tehty helpoksi ja turvalliseksi, niin Suomessa kuin sen ulkopuolella. Olemme apunasi kaikki vuoden päivät! Muista, että ulkomailla ja Suomessa ostettaessa on samat ehdot.

Rahoitusjaksomme on 120 päivää, mutta asiakkaalla on mahdollisuus pidentää rahoitusjaksoa jopa 12 kuukauteen asti.

Turvallinen ja voitollinen sisäänosto – mitä huomioida?

 

Kaikissa kaupoissa on riskinsä, joten on syytä muodostaa mieleen eräänlainen sisäänostajan tarkistuslista. Huonon kaupan tai jopa huijauksen riski on aina olemassa, kun ostat ajoneuvoa erityisesti internetin kauppapaikoilta.

Kukaan ei tahdo päätyä tilanteeseen, jossa maksussa, auton kunnossa tai omistajuudessa tulee jälkikäteisiä yllätyksiä, jopa sinun lopulliseksi myyntitappioksesi. On muutama asia, jotka jokaisen autokauppiaan on syytä tarkistaa ennen ostopäätöstä:

 • Myyjä ei välttämättä ole ajoneuvon laillinen omistaja! Luotettava myyjä on läpinäkyvä, eikä välttele tai loukkaannu kysymyksistä. Ennen kauppoja varmista, että auto on todella myyjän hallussa ja omistuksessa.
 • Tarkista kaikki autoon vaikuttavat arvotekijät. Esimerkiksi mahdolliset korjausmaksut voivat tehdä jälkikäteen kaupasta tappiollisen.
 • Valikoi ja tunne kauppapaikkasi. Huutokauppapaikoilta ostamisessa on huijatuksi tulemisen kannalta pienempi riski kuin esimerkiksi yksityisellä ostokanavalla.

 

Yrityslaina ja ostorahoitus autokauppiaalle

Perinteisten pankkien kanssa voi autokauppiaana rahoituksen saaminen olla hankalaa, eivätkä kaikki rahoittajat tunnista autoihisi sidottua arvoa vakuudeksi. Suurien suunnitelmien ja yrityshalukkuuden tiellä ei pitäisi seistä lainaesteet ja pelko pääomavajeesta. Moni autokauppias on kuullut varastorahoituksesta ennenkin, ja se kulkee lainamarkkinoilla myös nimillä yrityslaina, kauppiasrahoitus, kaupintarahoitus ja ostorahoitus. Varastorahoitus on yksinkertaisesti laina, jonka saat vakuutenasi varastosi ajoneuvot.

Ostit autosi sitten käytettyinä tai uusina, yrityksiltä, huutokaupoista tai yksityishenkilöiltä; meiltä Handlarfinansilla saat varastorahoituksen, jotta pääset kasvattamaan liiketoimintaasi ilman perinteisten pankkien rajoituksia. Varastorahoituksella kerrytät riittävän pääoman kasvattaaksesi yrityksesi ostovoimaa. Rahoitamme ostohinnoista jopa 90%.

 

Huolena maksuturvallisuus hankinnoissa

Autokauppiaana joutuu tekemään usein kauppoja internetin välityksellä, yksityishenkilöiden tai entuudestaan tuntemattomien kauppiaiden kanssa. Turvallisuuden varmistamista näissä maksutapahtumissa ei voi arvottaa tarpeeksi. Kun voit luottaa maksutavan turvallisuuteen, poistat itseltäsi taakan ja varmistat, ettei aikaasi ja varojasi kulu huijauksiin tai hyökkäyksiin.

Handlarfinansin kautta varmistat nopean ja turvallisen ostoprosessin. Olemme luotettava kumppani, jonka avulla vältyt itse tuntemattomien kauppiaiden kanssa maksujen hoitamiselta. Haluamme vähentää taakkaasi, jotta voit keskittyä hyvien kauppojen löytämiseen ja tekemiseen!

Vinkit: Autokauppiaan arki

Autokaupan ostokanavat – Missä löytää ja ostaa autoja?

Varaston kasvattaminen on olennainen osa liikevoiton kasvatusta, mutta mistä tehdä hankinnat? Ota huomioon, että ostokanaville vaihtoehtoja on monia!

 

 • Huutokaupat ovat usein turvallisia. Tutustu niistä yleisimpiin, kuten: Tukkuauto, Huutokaupat.com, Autovex, Auto1.com, BCA, ALD ja moni muu.
 • Yksityiset kaupat ovat myös mahdollisuus hyville kaupoille. Pidä silmällä esimerkiksi Nettiautoa, Toria ja Autotalli.com. Kaikissa ostokanavissa ja kaupoissa on toki mahdollisia riskejä, mutta huomioi erityisesti yksityisissä kaupoissa myyjän luotettavuus, auton kunnon tarkistaminen itse sekä maksuturvallisuus. Saat näistä lisää tietoa tässä blogissa!
 • Omat tuttavat ja verkostot voivat myös olla ostomahdollisuuksia. Seuraa omia piirejäsi ja medioitasi sen varalta, että joku puhuu autonsa myymisestä. Pidä kuitenkin mielessä, ettet näissä tilanteissa myöskään läheisten kanssa kauppoja tehdessäsi sivuuta muodollisuuksia tai tee huonoja kauppoja.
 • Myös autokauppiaat tekevät myös keskinäistä myyntiä, tai ”vaihtoja”. Pidä silmäsi auki näille myynti-ilmoituksille!

 

Autojen hinnoittelu

Auton pyyntihinnan määrittely voi olla haastavaa. Omaa työtäsi helpotat, kun teet ensimmäisenä hintavertailua. Katso netin kauppapaikoilta, millä hinnalla löydät vastaavia autoja, jotta löydät hintahaarukkasi. Tarkista myös, millä hinnalla vastaavista autoista on tehty kaupat. Liikevoiton maksimoinniksi on syytä tietää, mihin hintaan mikäkin auto todellisuudessa automarkkinoilla myy, ja ostaa ja hinnoitella sen mukaisesti.

Sisäänostohinnan saat selville, kun muistat ottaa huomioon ja vähennät löytämästäsi todellisesta myyntihinnasta tinkivarasi, katteesi, mahdolliset korjauskulut ja hinnanalennukset.

 

Lopullisen myyntihinnan takaaminen

Myyt näin autosi hyvällä hinnalla!

Asiakkaalle hinta ei välttämättä ole kynnyskysymys, vaan maksupäätökseen voivat vaikuttaa aivan muut tekijät. Tässä vinkit parhaaseen lähtöasetelmaan jo myynti-ilmoituksesta alkaen:

 • Ota selkeät kuvat myytävistä ajoneuvoista. Avoimuus näkyy myös jo myynti-ilmoituksessa, pidä huolta, että panostat kuviisi. Kuvien on syytä olla hyvälaatuisia, ja esitellä auto ensin ulkoapäin ja sitten sisältä. Jos autolla on huoltokirja, liitä siitäkin kuva ilmoitukseen.
 • Ole saavutettavissa. Hyviä kauppoja ja kauppojen syntymistä ylipäänsä edesauttaa, että saa nopeasti hyvää asiakaspalvelua. Luot luotettavan ja sujuvan kuvan palvelustasi, kun olet helposti tavoitettavissa sähköpostitse ja puhelimitse.
 • Ole läpinäkyvä. Avoimuus myyjältä on olennaista; kerro selkeästi auton vuosimalli, sen kunnosta ja muista ostajalle tärkeistä asioista.

Vinkit, ohjeet ja tuki päivittäin, ympärivuotisesti. Aina Handlarfinansilta.

 

Autokauppias ja yrittäjän päiväkalenteri

Yrittäjänä täytyy osata itse luoda itselleen päivittäinen rutiini, joka tukee liiketoimintaasi. Autokauppiaana tyypillisen päivän rankana on yleensä muutama päivittäisen toiminnan hyödyllisyyden varmistava kohta:

 • Aamulla on syytä tarkistaa ensimmäisenä asiakkaiden yhteydenotot ja selata huutokaupat ja yksityisten markkinoiden myynti-ilmoitukset.
 • Vastaa yhteydenottoihin. Erityisesti asiakkaiden yhteydenottojen kohdalla täytyy pitää huolta nopeasta reagoinnista, sillä ostopäätöksiä tehdään autokaupoissa usein nopealla aikavälillä.
 • Kun nämä on tehty, pystyy rauhassa suunnittelemaan loppupäivän. Tarkista kaikki päivän tapahtumasi; onko liikkeeseen tulossa asiakas, onko aikaa tehdä ostoja? Pitääkö tehdä uusia myynti-ilmoituksia tai päivittää vanhoja?
 • Tarkista ja järjestele päivän aikana myös muu kalenterisi. Mitä tapahtuu huomenna ja ensi viikolla?

Jäikö jokin mietityttämään? Tutustu UKK – Usein kysytyt kysymykset -sivuumme tai ota meihin yhteyttä! Vastaamme aina mielellämme kysymyksiin.

Handlarfinans – liikekumppanisi tulevaisuutta varten

Handlarfinans tukee suomalaisia autokauppiaita rahoittajana ja yhteistyökumppanina päivittäin. Meille on tärkeää, että autokauppiaat saavat juuri heille räätälöityä palvelua, neuvontaa ja turvattua rahoitusta, jotta he pystyvät keskittymään liiketoimintansa kasvattamiseen.

Me olemme itse autoalan yrittäjiä, ja ymmärrämme alana sen uniikit haasteet. Tutustu meihin ja liity satojen autokauppiaiden yhteisöömme jo tänään!